របៀប​បិទ​មុខងារ Friend Requests នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម Facebook

តើ​ធ្វើ​ដូចម្ដេច​ដើម្បី​បិទ​កុំ​ឲ្យ​គេ add friend យើង​បាន​នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក? វិធី​ពិត​ជា​មាន គឺ​យើង​អាច​បិទ​មិន​ឲ្យ​អ្នក​ដែល​យើង​មិន​ស្គាល់ add friend យើង​បាន​ទេ។

3955
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

Facebook (ហ្វេសប៊ុក) ជា​បណ្ដាញ​ទំនាក់ទំនង​សង្គម​ដ៏​ធំ​នៅ​លើ​ពិភពលោក ដែល​មាន​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ប្រមាណ ២,០១​ប៊ី​លាន​គណនី (2.01 billion users) គិត​ត្រឹម​ខែ​មិថុនា ឆ្នាំ​២០១៧ ហើយ​បច្ចុប្បន្ន ហ្វេសប៊ុក​ក៏​កំពុង​ពេញ​និយម​ខ្លាំង​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា ដែរ។

ចូលរួម Telegram របស់ Techkhmer.net ដើម្បី​ទទួល​បាន​គន្លឹះ និង​ដំណឹង​ថ្មីៗ!

Loading...

ហ្វេសប៊ុក​អនុញ្ញាត​ឲ្យ​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ទាំងអស់​អាច​ទំនាក់ទំនង​គ្នា​តាម​រយៈ​សារ​ជា​សំឡេង សារ​ជា​អក្សរ សរសេរ comment នៅ​លើ​រូបភាព វីដេអូ Live Videoជាពិសេស​នោះ អ្នក​ប្រើប្រាស់​ហ្វេសប៊ុក​អាច​ហៅ​ទូរស័ព្ទ​ជា​សំឡេង និង​ជា​វីដេអូ​ទៅ​កាន់​មិត្តភ័ក្ដិ ក្រុម​គ្រួសារ និង​ក្រុម​ការងារ​បាន​ដោយ​មិន​គិត​ថ្លៃ គឺ​គ្រាន់​តែ​ភ្ជាប់​អ៊ីនធឺណិត​តែ​ប៉ុណ្ណោះ។

ទន្ទឹម​នឹង​ការ​រីករាយ​ក្នុង​ទំនាក់ទំនង​គ្នា​ដោយ​មិន​គិត​ថ្លៃ​នៅ​លើ​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក​នេះ ក៏​មាន​អ្នក​ប្រើប្រាស់​ខ្លះ​ផ្សេង​ទៀត មិន​ចង់​ឲ្យ​អ្នក​ដទៃ​ដែល​ពួក​គាត់​មិន​ស្គាល់​អាច​ទាក់ទង​ជាមួយ​ពួក​គាត់​បាន​នោះ​ទេ ហើយ​ក៏​មិន​ចង់​ឲ្យ​គេ add friend ពួក​គាត់​ដែរ។

តើ​ធ្វើ​ដូចម្ដេច​ដើម្បី​បិទ​កុំ​ឲ្យ​គេ add friend យើង​បាន​នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក? វិធី​ពិត​ជា​មាន គឺ​យើង​អាច​បិទ​មិន​ឲ្យ​អ្នក​ដែល​យើង​មិន​ស្គាល់ add friend យើង​បាន​ទេ ប៉ុន្តែ​បើ​សិន​ជា​អ្នក​នោះ​គាត់​ជា friend របស់ friend របស់​យើង នោះ​គាត់​នៅ​តែ​អាច add friend យើង​បាន​ដដែល។

អាន​អត្ថបទ​បន្ថែម៖

វិធី​បិទ​មុខងារ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ add friend នៅ​លើ​ទូរស័ព្ទ iPhone

ជំហាន​ទី​១៖ បើក​ដំណើរ Facebook App លើ​ទូរស័ព្ទ iPhone រួច​ចុច​សញ្ញា​ឆូត​បី​នៅ​ខាង​ក្រោម​ផ្នែក​ខាង​ស្ដាំ​ដៃ (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​២៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Settings (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៣៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Account Settings (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៤៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Privacy (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៥៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Who can send you friend requests? នៅ​ត្រង់​កន្លែង How People Find and Contact You (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៦៖ ជ្រើសរើស​យក​ពាក្យ Friends of friends (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ចំណាំ៖ Facebook ផ្ដល់​ជម្រើស​តែ​ពីរ​នេះ​ទេ គឺ​ទី​១ អ្នក​ណា​ក៏​អាច Add friend បាន​ដែរ (Everyone)។ ចំណែក​ឯ​ទី​២ គឺ​ទាល់​តែ​អ្នក​នោះ​ជា Friend របស់ Friend របស់​អ្នក ទើប​អាច Add friend បាន។

វិធី​បិទ​មុខងារ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ add friend នៅ​លើ​ទូរស័ព្ទ​ប្រើ​ប្រព័ន្ធ​ប្រតិបត្តិការ​អែនឌ្រោយ (Android)

ជំហាន​ទី​១៖ បើក​ដំណើរការ Facebook App នៅ​លើ​ទូរស័ព្ទ Android រួច​ចុច​លើ​សញ្ញា​ឆូត​បី​នៅ​ខាង​លើ​ផ្នែក​ខាង​ស្ដាំ​ដៃ (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​២៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Account Settings (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៣៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Privacy (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៤៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Who can send you friend requests? នៅ​ត្រង់​កន្លែង How People Find and Contact You (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៥៖ ជ្រើសរើស​យក​ពាក្យ Friends of friends (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ចំណាំ៖ Facebook ផ្ដល់​ជម្រើស​តែ​ពីរ​នេះ​ទេ គឺ​ទី​១ អ្នក​ណា​ក៏​អាច Add friend បាន​ដែរ (Everyone)។ ចំណែក​ឯ​ទី​២ គឺ​ទាល់​តែ​អ្នក​នោះ​ជា Friend របស់ Friend របស់​អ្នក ទើប​អាច Add friend បាន។

 វិធី​បិទ​មុខងារ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ add friend នៅ​លើ​កុំព្យូទ័រ

ជំហាន​ទី​១៖ Log in ចូល​គណនី​ហ្វេសប៊ុក​របស់​អ្នក​នៅ​លើ​កុំព្យូទ័រ បន្ទាប់​មក​ចុច​លើ​សញ្ញា​ក្បាល​ព្រួញ​តូច​នៅ​ខាង​លើ​ផ្នែក​ខាង​ស្ដាំ​នៃ​គណនី​របស់​អ្នក រួច​ចុច​លើ​ពាក្យ Settings (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​២៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Privacy (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៣៖ ចុច​លើ​ពាក្យ Edit នៅ​ជួរ Who can send you friend requests? និង​នៅ​ត្រង់​កន្លែង Who can contact me? (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ជំហាន​ទី​៤៖ ជ្រើសរើស​យក​ពាក្យ Friends of friends (មើល​រូបភាព​ខាង​ក្រោម)

របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។
របៀប​បិទ Friend Requests ប៊ូតុង​មិន​ឲ្យ​គេ​អាច Request អ្នក​ជា Friend នៅ​ក្នុង​បណ្ដាញ​សង្គម​ហ្វេសប៊ុក (Facebook)។

ចំណាំ៖ Facebook ផ្ដល់​ជម្រើស​តែ​ពីរ​នេះ​ទេ គឺ​ទី​១ អ្នក​ណា​ក៏​អាច Add friend បាន​ដែរ (Everyone)។ ចំណែក​ឯ​ទី​២ គឺ​ទាល់​តែ​អ្នក​នោះ​ជា Friend របស់ Friend របស់​អ្នក ទើប​អាច Add friend បាន។

Tech Khmer​ សង្ឃឹម​ថា អត្ថបទ​នេះ​នឹង​ជួយ​អ្នក​ក្នុង​ការ​កំណត់ ថា​តើ​អ្នក​ណា​ខ្លះ​អាច Add Friend អ្នក​បាន។ បើ​សិន​លោក​អ្នក​នាង​មាន​ចម្ងល់ ឬ​មាន​បញ្ហា​ទាក់ទង​នឹង​ការ​កំណត់​នេះ លោក​អ្នក​អាច Comment នៅ​លើ​អត្ថបទ​នេះ​បាន។ ក្រុម​ការងារ​នឹង​ឆ្លើយ​តប​លោក​អ្នក​នាង​វិញ

Comments

 ឫទ្ធិស័ក្តិ
លោក ឫទ្ធិ ស័ក្ដិ គឺ​ជា​អ្នក​សរសេរ​អត្ថបទ​ផ្នែក​បច្ចេកវិទ្យា និង​គន្លឹះ​ថ្មីៗ​ក្នុង​ការ​ប្រើប្រាស់​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​នៅ​ក្នុង​បច្ចេកវិទ្យា។ ស័ក្ដិ ចូលរួម​ចែក​រំលែក​ដំណឹង​ល្អៗ​អំពី​បច្ចេកវិទ្យា​ចាប់​តាំង​ពី​វេបសាយ​មួយ​នេះ​ត្រូវ​បាន​បង្កើត​ឡើង។ គាត់​ចង់​ឱ្យ​ប្រជាជន​ខ្មែរ​កាន់​តែ​ច្រើន​យល់​ដឹង​អំពី​បច្ចេកវិទ្យា​ឱ្យ​ទូលំទូលាយ ពីព្រោះ​បច្ចេកវិទ្យា​អាច​ជួយ​ឱ្យ​ជីវភាព​រស់នៅ​របស់​យើង​កាន់​តែ​ទំនើប​ស្រប​ទៅ​នឹង​ការ​វិវឌ្ឍ​នៃ​សម័យ​កាល។